10/01/2019 16:30

Τέλος το online στοίχημα στην Αλβανία!

Τέλος το online στοίχημα στην Αλβανία! - Κεντρική Εικόνα

Το Κοινοβούλιο της γειτονικής Αλβανίας ψήφισε το νόμο για την απαγόρευση όχι μόνο του online στοιχήματος, αλλά και των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών.

Τα νέα που έρχονται από τη γειτονική Αλβανία για το online στοίχημα είναι δυσάρεστα, αλλά και για τα υπόλοιπα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια. Το Κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε το νόμο για τη σχετική απαγόρευση, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από τη μέρα του νέου έτους.

Δεν στεκόμαστε μόνο στο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά και πως υπάρχουν επιπτώσεις και για τα επίγεια καζίνο και πρακτορεία. Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτά θα πρέπει να μετακινηθούν εκτός κατοικημένων περιοχών. Για να συμβεί αυτό, τους έχει δοθεί διορία τριών μηνών! Οπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, αυτό το γεγονός μόνο εύκολο δεν είναι και έχει δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι αντίθετος με τα τυχερά παιχνίδια και προσπαθεί να θέσει διάφορους περιορισμούς στη δραστηριότητα των αρμοδίων φορέων. Με τη στάση του, επιχειρεί να καταπολεμήσει τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια και τη διαφθορά στα πρωταθλήματα όλων των αθλημάτων.

Αν η κίνηση αποδειχθεί ευεργετική για την Αλβανία αυτό θα το δείξει ο χρόνος, ειδικά αν δούμε ότι ο ετήσιος τζίρος από τον τζόγο στη γείτονα χώρα ξεπερνάει τα 600 εκατ. ευρώ. Πάντως, μπορεί ο νόμος να ψηφίστηκε, οι όροι να έχουν τεθεί από την 1η Ιανουαρίου, όμως αρκετά είναι τα site που παραμένουν ανοιχτά στη γειτονική χώρα. Αν και κάποια δεν υποστηρίζονται σε smartphones, η πρόσβαση γίνεται χωρίς πρόβλημα από φορητούς υπολογιστές (laptop), αλλά και σταθερούς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ